Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een muzikale ontmoeting van culturen

12 oktober 2019 - 16:00 tot 18:30

- €15

De geweldige ambiance van het Franciscus Huis vormt het ideale decor voor een muzikale verbroedering van culturen. Drie veelbelovende jonge muzikanten van het vermaarde Rimsky-Korsakov Conservatorium uit St. Petersburg spelen de sterren van de hemel. Het drietal behaalde veel nationale en internationale prijzen en treedt op tijdens galaconcerten en festivals over de hele wereld. Ook treedt een groep Eritreeërs van de Tewahedo kerk voor u op met muziek en dans.

Het evenement wordt georganiseerd door de beide Rotary clubs van Weert. De opbrengst is volledig bestemd voor goede kinderdoelen binnen de Eritrese gemeenschap. De in Nederland wonende Russische componist en musicus Olga van der Pennen verzorgt de presentatie van het evenement.

Programma
15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Muziek en dans door Eritrees gezelschap
16.30 uur Pauze met (Eritrese) hapjes
17.00 uur Optreden musici Rimsky-Korsakov Conservatorium St. Petersburg met zang van Olga van der Pennen
18.00 uur Gezellige nazit en ontmoetingen verzorgd door Silverlicious

Entreeprijs: volwassenen 15 euro, jeugd t/m 16 jaar 7,50 euro
Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa. Graag i.v.m. beschikbaarheid aanmelden via email: hein.jansen@outlook.com.

 

Eritrese gemeenschap – zang en dans
De Eritrese gemeenschap van de Tewahedo kerk in Nederland komt sinds kort in Weert op zondag naar de kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Het woord “Tewahedo” is afgeleid van het Arabische tawhid en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus.

 

Angelina Saifutdinova – viool
Angelina is opgeleid aan het Conservatorium van Sint-Petersburg. Zij heeft deelgenomen aan masterclasses en cursussen voor vioolmuziek van het Educatief Centrum Sirius (Sochi) en heeft lessen gevolgd bij Maksim Fedotov, Aleksei Koshvanets en Nanna Lauhina. Angelina is in binnen- en buitenland onderscheiden met verscheidene prijzen voor jonge solisten, o.a. voor haar prestaties in het Savhinsky Internationaal Muziekconcours en het Sviridov Internationaal Vioolconcours in Sint-Petersburg en voor haar optreden tijdens het Internationaal Vioolconcours van Petrozavodsk en het ‘Bravo’ Internationaal Concours in België.

 

 

Grigorii Porynov – accordeon
Grigorii is opgeleid aan het Rimsky-Korzakov Conservatorium van Sint-Petersburg; hij kreeg daar les in de klas van professor Aleksander Ivanovitch. Tussen 2012 en 2017 behaalde het jonge talent Grigorii negen hoofdprijzen op verschillende binnenlandse en internationale concoursen. Op een international concours in Italië (Lanciano) behaalde hij de hoofdprijs in de categorie Klassiek en de derde prijs in de categorie Estrada. In de jaren 2013, 2014 en 2015 nam Grigorii deel aan het festival ’Nieuwe Namen’ waarvan de Russische klassieke pianist Denis Matsuev beschermheer is.

 

 

Timofey Kamykov – piano
Ook Timofey heeft gestudeerd aan het vermaarde Rimsky-Korzakov Conservatorium van Sint-Petersburg. Sedert 2018 is Timofey lid van de Filharmonie Vereniging van Sint-Petersburg, waar de opmerkelijke pianist Boris Berezovski erevoorzitter van is. Ook is hij lid van de Vladimir Spivakov Stichting, genoemd naar de beroemde dirigent en vioolspeler. Hij treedt regelmatig op tijdens galaconcerten en festivals over de hele wereld waaronder het festival “Bloemen van Rusland 2017” in Slovenië, Duitsland en Servië, georganiseerd door het Ministerie van Cultuur van Rusland. De pianist ontving diverse onderscheidingen: in 2018 het hoogste getuigschrift op het nationale concours ‘Young Talents of Russia’ en winnaar van de Yuri Temirkanov Prijs.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
16:00 tot 18:30
Kosten:
€15

Organisatoren

Rotary Club Weert Land van Horne
Rotary Club Weert

Locatie

Franciscus Huis Weert
Biest 43a
Weert, Limburg 6001 AP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)6 - 23 33 2673
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
16:00 tot 18:30
Kosten:
€15

Organisatoren

Rotary Club Weert Land van Horne
Rotary Club Weert

Locatie

Franciscus Huis Weert
Biest 43a
Weert, Limburg 6001 AP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)6 - 23 33 2673
Bekijk de site van Locatie