Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ommetje Opera

25 augustus 2017 tot 26 augustus 2017

Muziek verbindt, kent geen grenzen en spreekt een universele taal. Zo ook in het Ommetje Opera van het Limburg Festival 2017. U kunt, al wandelend door Weert, genieten van de opera als universele kunstvorm, gebracht door een keur aan zangers met de mooiste stukken uit diverse opera’s.

Ommetje Opera - aan het water

We strijken dit jaar neer in het centrum van Weert, waar we samen op zoek gaan naar de bijzondere plekken van deze stad die voor het Limburg Festival de poorten wijd open zet. Met zangers uit de nieuwste producties van Opera Zuid: Florieke Beelen en Kristina Bitenc. Uiteraard ontbreekt onze ‘eigen’ tenor Ben Heijnen niet; wie anders kan de passie voor dit genre beter overbrengen op ons publiek! Dit natuurlijk weer onder de bezielende begeleiding van Hilde Ubben. Nienke Nasserian gaat het publiek verrassen met een muziekstuk dat heel dicht bij haar zelf ligt, om daarna in duet te gaan met het Wokmuziektheater, het stadsopera gezelschap van Weert.

Ommetje Opera - Franciscus Huis Weert

Talenten Fran van Lysebettens en Sunta Overvliet zijn de diva’s van de toekomst, samen met Dansgezelschap Sally Maastricht onder choreografie van Patrizio Bucci, nemen zij u mee op een reis vol muziek en mooie beelden die zich verbinden tot een waar operaspektakel. Onder regie van Geerte Schmitz smelten zang, dans en drama samen in één wandeling. En zoals we ondertussen al enkele jaren gewend zijn voegen we in de avondedities een extra smaakbeleving toe tijdens het Walk-In-Opera-Diner.

Ommetje Opera - in het water

Locatie : Centrum Weert Datum : vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus
Tijdstippen: 13u30 – 16u00 – 19u00 (Walk in Opera Diner)
Duur : 120 minuten / Walk-In-Opera-Diner 210 minuten
Startlocatie : Theater De Huiskamer – Wilhelminasingel 10B, 6001 GT Weert
Entree : € 12,50 p.p. Walk-In-Opera-Diner € 45,- p.p. incl welkomsdrankje

Line-Up Ommetje Opera 2017

OPERA ZUID > FLORIEKE BEELEN KRISTINA BITENC

Kristina Bitenc

Opera Zuid brengt al vijfentwintig jaar krachtig operatheater met veel getalenteerde, internationale vocalisten en is hét epicentrum voor opera in Zuid-Nederland. Opera Zuid wil opera zo breed mogelijk verspreiden en iedereen deelgenoot maken: opera van en voor iedereen. Twee zangeressen vertegenwoordigen Opera Zuid in het Ommetje Opera: de uit Nederweert afkomstige mezzosopraan Florieke Beelen en de Sloveense sopraan Kristina Bitenc. Beide zijn veelgevraagde solisten die we met trots presenteren!

BEN HEIJNEN

BEN HEIJNEN

Wie het Ommetje Opera al eens gewandeld heeft kent Ben Heijnen. Na diverse rollen bij met name Duitse operagezegschappen gezongen te hebben is deze ternor nu als vaste zanger verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilverstum, het enige koor in Nederland dat het grote koor-symfonische repertoire op professionele wijze uitvoert. Daarnaast is Ben als koorlid elk jaar te horen tijdens

NIENKE NASSERIAN EN WOKMUZIEKTHEATER

NIENKE NASSERIAN EN WOKMUZIEKTHEATER

Al enkele jaren is het WOKMUZIEKTHEATER het enige amateurgezelschap dat in de provincie Limburg op semiprofessionele wijze complete opera’s op de planken zet. Het koor werkt samen met professionele zangsolisten en een professioneel orkest. Nienke Nasseria zong in het najaar van 2016 de rol van Treemonischa in de gelijknamige opera van Scott Joplin bij het Wokmuziektheater. Deze mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster is in 2016 afgestudeerd voor de bachelor Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel volgt ze hier de tweejarige master. Met haar zelfgeschreven eindexamenvoorstelling Masai, won ze in augustus 2016 de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard.

Gegevens

Begin:
25 augustus 2017
Einde:
26 augustus 2017

Gegevens

Begin:
25 augustus 2017
Einde:
26 augustus 2017