Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een Russische avond met een Armeens vleugje

12 juli 2019 - 20:00 tot 21:30

Wat dacht u van een avond in een Russische sfeer, die via verscheidene muzikale genres tot uiting wordt gebracht?
Rusland kent vele beroemde klassieke componisten die zowel indrukwekkende profane als religieuze muziek hebben gecomponeerd. Naast het klassieke repertoire is er ook het rijke domein van de folkloristische muziek (en dans), waarbij een zeer breed scala aan traditionele muziekinstrumenten ter beschikking staat.

In deze sfeer van bovengenoemde rijke cultuur wordt u op vrijdag 12 juli in het Franciscus Huis een concert van ruim een uur aangeboden. Om de Russische sfeer te versterken zal het Franciscus Huis door Jan Teuwen “aangekleed zijn” met een kunstzinnige iconen-collectie.

In het concert staat het orgel, bespeeld door Jean-Pierre Steijvers, centraal bij de vertolking van de Russische composities. Om een breed en toepasselijk palet van klanken ten gehore te kunnen brengen zal het orgelspel worden aangevuld met een traditioneel muziekinstrument -de duduk-, een baritonzanger en een mannenkoor.

Zo zal het komende concert bijdragen bevatten van:

Orgel Jean-Pierre Steijvers
Geeft prestigieuze concerten voor volle zalen in vele grote steden in Rusland, alsook masterclasses en workshops aan Russische conservatoria.

Duduk Raphaela Danksagmüller
Oostenrijkse van geboorte. Voor het bespelen van de Duduk heeft zij les gehad van de Armeense topmusicus op dit instrument, Gevorg Dabaghyan.

Bariton Jiang Shangrong
Afkomstig uit China maar al 20 jaar wonend en werkend in Moskou, waar hij zijn opleiding tot professioneel zanger heeft ontvangen. Hij is een krachtige en overtuigende bariton en zeer vertrouwd met het Russische profane, religieuze en folkloristische repertoire.

Koor Weerter Mannenkoor o.l.v. Wiel Bonten
Een koor dat al vanaf zijn oprichting steeds grote affiniteit heeft getoond met het Russisch-Byzantijns repertoire.Read Dutch description
Read English description
Read Russian description

Gegevens

Datum:
12 juli 2019
Tijd:
20:00 tot 21:30

Locatie

Franciscus Huis Weert
Biest 43a
Weert, Limburg 6001 AP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)6 - 23 33 2673
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
12 juli 2019
Tijd:
20:00 tot 21:30

Locatie

Franciscus Huis Weert
Biest 43a
Weert, Limburg 6001 AP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)6 - 23 33 2673
Bekijk de site van Locatie