Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling boek van de Biest

13 april 2019 tot 14 april 2019

AFKOMSTIG VAN DE BIEST?

Kom nog eens kijken!

Zaterdag 13 april 2019 van 13 tot 18 uur

Zondag 14 april 2019 van 10 tot 18 uur

Laat je nog eens zien en kom elkaar nog eens tegen! Beleef nog eens dat “vroeger” via foto’s en hun verhalen. Want verhalen van vroeger over de Biest zijn er. En veel. Komende grote fototentoonstelling in het Franciscushuis zal die verhalen nog eens overtuigend oproepen. En wie weet komen er nog meer herinneringen boven.
Want wie kent ze nog, die Biestenaren van rond 1950? Zoals Roos vanne Schipper, Anneke van Theidoeër, Bakker van Doeëre, Mieke van ’t Sprengske en veel anderen. Historische figuren, dat zijn het. Hun nazaten kunnen dat beamen. En dat doen ze ook. Door die talloze foto’s en de verhalen aan te leveren. Voor de tentoonstelling over de Biest en zijn bewoners. En voor het boek dat hierover komt. Overigens wordt dat reeds het elfde boek over Weerter wijken en kerkdorpen.

Daarbij is de Biest nog steeds een levende en levendige Weerter wijk. Dat kun je merken aan bewoners die er nog steeds met plezier wonen. “Nooit vertrokken” zijn ze.

Dat moet zijn redenen hebben. Evenzeer zal het zijn redenen hebben waarom er nieuwe Biestenaren met plezier zijn komen wonen. En waarom oude woningen mooi zijn opgeknapt, gerenoveerd of aangepast aan de huidige tijd.

Een fijne wijk dus. De moeite waard. Al decennia lang.

Een reden om dat nog eens te laten zien.

Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan de opmaak van het boek over de Biest.

Dit boek wordt uitgegeven door de werkgroep ‘de Biest en haar Bewoners 1950’ van de wijkraad ‘de Biestin samenwerking met de Stichting Geschied en Oudheidkundig Genootschap ‘De Aldenborgh Weert’.

Na de uitgaven van Boshoven, Vrakker, Hushoven, Laar, Altweerterheide, Moesel en Keent deel 1, Altweert (Keent deel 2) en recentelijk het boek over het kerkdorp Swartbroek is dit het tiende boek in de reeks. Voorafgegaan door vele jaren intensief speurwerk en gegevens verzamelen zijn we trots op ons resultaat. Ook nu weer merkten we tijdens het verzamelen van de gegevens dat er veel belangstelling voor dit boek is.

Download folder voor meer informatie.

Gegevens

Begin:
13 april 2019
Einde:
14 april 2019

Gegevens

Begin:
13 april 2019
Einde:
14 april 2019