Geen Huis van Nicolaas 2020

De organisatie van het Huis van Nicolaas heeft de zware beslissing moeten nemen het evenement dit jaar niet te laten plaatsvinden. Coronamaatregelen leiden ertoe dat het onmogelijk is een evenement op deze schaal te organiseren.

 

Het Huis van Nicolaas gaat door, zo liet de organisatie begin oktober nog weten. Achter de schermen werd hard gewerkt aan de voorbereidingen van inrichting, de werving en planning van vrijwilligers en een passende opzet ten tijde van het coronavirus. In de voorbereiding was er een constructieve samenwerking met de Gemeente Weert. Het Huis van Nicolaas zou met tijdsvakken gaan werken waarop tickets gereserveerd konden worden en alle lichten voor een passende invulling van het evenement stonden op groen.

 

Helaas werd de organisatie ingehaald door de actualiteit. Vanwege de verslechterende situatie omtrent het coronavirus is onlangs door de landelijke overheid een gedeeltelijke lockdown verkondigd. In lijn hiervan heeft de veiligheidsregio een noodverordening aangenomen die het onmogelijk maakt alle activiteiten, hoe zorgvuldig ook georganiseerd, te laten plaatsvinden.

 

Domper voor vrijwilligers

Het Huis van Nicolaas wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Jaarlijks mag de organisatie daarbij rekenen op de steun van nog eens bijna 200 vrijwilligers tijdens de praktische uitvoering. Vanwege de maandenlange inzet en de zorgvuldige voorbereiding van een corona-proof evenement is het extra zuur voor de vrijwilligers dat het alsnog niet kan plaatsvinden.

 

Jaar van aanpassingen

De beoogde negentiende editie van het Huis van Nicolaas was er al een van veel aanpassingen. De organisatie verkondigde begin oktober dat het evenement voor het eerst met roetveegpieten zou werken. Ook van noodzakelijke reservering van tickets via de website was nog niet eerder sprake. Nadat de start van de verkoop eerder al uitgesteld werd, is nu de annulering van het volledige evenement definitief.

 

De organisatie dankt de vele sponsoren en partners voor hun hulp en hartelijke toezeggingen van deelname dit jaar. Het Huis van Nicolaas zal in 2021 naar verwachting de deuren openen op 16 november. Meer informatie is te vinden op www.huisvannicolaas.nl