Mozart Requiem 17 maart 15.30u

Het Haags Cantate Consort nodigt u graag uit op 17 maart voor een werkelijk intieme vertolking van dit meesterwerk, met acht zangers en een orgel. Niet meer, niet minder. We hopen dat we op deze manier verschillende kanten van dit stuk naar voren brengen, iets unieks bieden aan zelfs de meest geharde Requiem-veteranen, en dat we alle details die dit werk zo geweldig maken overbrengen aan degenen die misschien nog nooit naar een klassiek concert geweest zijn.

Of we nou op straat ABBA zingen, of in een kerk Sweelinck uitvoeren, streven wij altijd nog altijd naar ons doel: door de magie van muziek een klein beetje vreugde in de levens van ons publiek brengen. Dit is precies waarom we niet konden wachten om met jullie te delen dat we inderdaad aan iets heel bijzonders werken. Een compositie die zo iconisch en diepzinnig is dat ze niet alleen tot de verbeelding spreekt van onze ensembleleden zelf, maar ook van talloze muzikanten en muziekliefhebbers, al eeuwenlang: Het Requiem va Mozart in D Mineur.

Het legendarische stuk, dat door Mozart niet werd voltooid vanwege zijn vroegtijdige overlijden, heeft alles wat een concertbezoeker zich maar kan wensen: dramatische orkestrale uitbarstingen, zorgvuldig vervaardigde polyfonie, prachtige, hartverscheurende melodische lijnen… Het is geen wonder dat de compositie zichzelf heeft gevestigd als één van de must-know-repertoirestukken voor elke klassieke muzikant, maar ook, mogen we hieraan toevoegen, een must-go-ervaring voor elke muziekliefhebber. We hopen je daar te zien!

Het is voor aanvang mogelijk om kaarten aan de deur te kopen. 

Kaarten online kopen

(klik op de poster om deze groter te maken)

https://haagscantateconsort.nl