Music Meets Franciscus doorslaand succes!

Na anderhalf jaar voorbereiding vielen alle puzzelstukjes op hun plek. De tweede volledig uitverkochte editie van Music meets Franciscus was een doorslaand succes. In een prachtig ingericht en uitgelicht Franciscus Huis Weert hebben ruim 200 gasten genoten van goed gezelschap, een geweldig muzikaal programma en een overheerlijk diner. Het dinnerconcert van Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid bleek opnieuw een schot in de roos te zijn.

Mooie opbrengst voor het goede doel
De opbrengst van Music meets Franciscus gaat naar het jeugd- en opleidingsorkest van de harmonie. Gedeputeerde Ger Koopmans maakte het resultaat bekend en overhandigde een cheque van maar liefst € 3.285,00 aan de organisatie. Bart Janssen: “Dit mooie bedrag gaan we gebruiken voor de aanschaf van kinderinstrumenten, zodat jonge leerlingen al vanaf de eerste muziekles hun talent op het instrument van hun keuze kunnen ontwikkelen”.

Volop Weerter talent op het podium
In totaal werkten ruim 150 muzikanten mee. Naast Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid hebben John Janssen, Marjos Metsemakers, Michiel Hendriks, Michielle Baetsen, Ruud Teunissen, Mark en Wilhelmien Fonteijn, Richard de Hoop, Paul Keijsers, The Streetsingers en Judith’s Dance Point geschitterd tijdens de show. Als verrassingsact kwam een volwaardige piperband in Schotse klederdracht het voormalige kerkgebouw binnengemarcheerd. Jasper Heesakkers: “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar wat zijn we trots op wat hier vanavond is gebeurd. De reacties van de gasten zijn fantastisch en daar doen we het uiteindelijk voor. Missie geslaagd!”