Onthulling Frits Holtenplein

WEERT – Een zeldzaam gezicht, twee glunderende minderbroeders franciscanen in pij in Weert. De een, gardiaan Gerard Heesterbeek (79), stak een lofrede af over de ander broeder Frits Holten (86). Vandaag werd het broeder Frits Holtenplein onthuld.

Minderbroeder Frits Holten, zoon van een molenaar uit Deurne, trad bijna zeventig jaar geleden in bij de minderbroeders Franciscanen in Weert. Als broeder Ignatius begon hij zijn franciscaanse leven, dat hem naar meerdere plaatsen bracht, Venray, Katwijk, Maastricht, om uiteindelijk weer in Weert terecht te komen.

Ondanks zijn hoge leeftijd zet hij zich nog altijd voor 100% in voor zijn medebroeders en voor de bewoners van Zorgcentrum Hieronymus. Als Franciscaan draagt hij ook zorg voor  het dierenverblijf. Daarnaast is hij koster van de kapel van de minderbroeders franciscanen en verwijdert hij dagelijks het onkruid tussen de stenen op het plein voor het Zorgcentrum, de Paterskerk en het Franciscus Huis Weert.

Dat plein wordt op initiatief van het Franciscus Huis Weert nu het Broeder Frits Holten Plein, een verdiend eerbetoon aan een bijzonder en kostbaar mens. Het naambord werd vanmorgen onthuld.