IJsbaan Franciscushuis Weert seizoen 2014/2015 daverend succes

Meer dan 20.000 bezoekers en 15.000 virtuele bezoekers via de live webcam

In het Franciscus Huis Weert hebben de voorbije weken (14 december 2014 t/m 1 februari 2015) heel wat ontmoetingen plaatsgevonden op de overdekte ijsbaan. Veel bezoekers (ca. 20.000 waarvan ruim de helft heeft geschaatst), veel vrijwilligers, “de Helden van het Franciscus Huis Weert” (ca. 60 die allemaal hun bijdrage hebben geleverd) en veel organisaties hebben de ijsbaan weten te vinden. Alle vrijwilligers en alle sponsoren willen we van harte bedanken. Zij zijn onmisbaar om een dergelijk evenement een kans van slagen te geven. Burgemeester Jos Heijmans en Minister Provinciaal Rob Hoogenboom hebben de ijsbaan op een prachtige wijze geopend. Kwadrant en Gilde Opleidingen hebben erwtensoep en tomatensoep gemaakt en Gilde Opleidingen heeft groepen begeleid: kinderfeestjes, PSW-cliënten en cliënten van Zorgcentrum Hieronymus. Van de opbrengst van 588 zelfgebakken wafels is Euro 352,80 naar het Toon Hermans Huis gegaan. Een vriendinnenbakgroep heeft gezorgd voor een heerlijke versnapering toen KBO-afdeling Altijd Jong van De Biest aanwezig was voor een nieuwjaarsbijeenkomst. Wijkraad De Biest heeft met het uitdelen van 300 toegangsbewijzen de komst van vele wijkbewoners gefaciliteerd. Dave Saes heeft enkele malen op zijn draaiorgel gespeeld. DJ Joos en DJ Leon van PSW hebben geweldige bijdrages geleverd. Weert FM heeft wekelijks een radio uitzending “live” vanaf de ijsbaan verzorgd.

Frank Steijns heeft een voorstelling gegeven met het mobiele carillon. Ton Wolter zong de sterren van de hemel. Geweldige bijdrages van Kids on Ice o.l.v. Ellie van Soest, Michelle Couwenberg, Vera Lim en Maartje van Veen.

In maatschappelijk opzicht is de ijsbaan een groot succes. Dit evenement had behalve dit sociaal karakter ook een duidelijke economische doelstelling. Opdracht aan de projectgroep was; breng mensen bij elkaar en zorg ervoor dat het betaalbaar blijkt. Ook over dat laatste kunnen we tevreden zijn bij deze eerste editie, met dank ook aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet.

Of een tweede editie haalbaar is, is o.a. afhankelijk van sponsoren en de mogelijke inzet van vrijwilligers.