Nieuwe dagbesteding op steenworp afstand van het Franciscus Huis Weert

In Weert start binnenkort Dagbesteding Orangerie

voor samenzijn met een andere inhoud.

Foto via Land van Horne

Smaken verschillen! Niet iedereen houdt van Bingo of oudhollandse liedjes. Sommige mensen hebben met het ouder worden wel behoefte aan sociale contacten en een goede dagbesteding, maar dan met een andere inhoud.

De Dagbesteding Orangerie onderscheidt zich van de meeste dagbestedingsgroepen door het aanbod van activiteiten met een andere inhoud of uitdaging. Er is aandacht voor bijvoorbeeld kunst en cultuur, maar ook voor bewegen. Computer, beamer en boeken worden gebruikt om thema’s of documentaires te bespreken. Ook komen er lezingen.

Deze andere vorm van dagbesteding gaat onder de naam ‘Dagbesteding Orangerie’ van start vanaf 4 oktober en vindt plaats op dinsdag en donderdag. De locatie is de prachtige Orangerie die ligt op een steenworp afstand van het Franciscus Huis Weert in de tuin van het zorgcentrum Hieronymus in Weert.
Ontvangst is tussen 9.30 en 10.00 uur en het eindigt tussen 15.30 en 16.00 uur. Uiteraard kunnen er individueel andere afspraken worden gemaakt.

Deelnemers aan de dagbesteding worden opgehaald en naar huis gebracht met vervoer van Land van Horne of door een taxibedrijf. Voor deelname is er een WMO-indicatie van de gemeente nodig of een WLZ-indicatie.

Deelname is ook mogelijk via een PGB of op eigen kosten. Bel Land van Horne vrijblijvend voor meer uitleg of ondersteuning bij het aanvragen op 0900 333 55 55 of stuur een e-mail naar de Cliëntenservicedienst: csd@landvanhorne.nl.